Monday 2 December 2019

HARTA FIZICO-GEOGRAFICA A ROMANIEI FREE DOWNLOAD

In prezent, multe comune au un numar neadecvat de sate, in foarte multe cazuri cu distante relativ mari intre ele, ceea ce genereaza dificultati de gospodarire si animozitati sociale. A urmat o perioada in care s-au manifestat si s-au exprimat opinii, mai ales de catre oameni politici si de organizatii politice, care insa aveau continut nepotrivit, neadecvat, respectivii fiind ignoranti in materie, ultimul exemplu, concludent, fiind propunerea UDMR de regionalizare a intregii tari, printr-un proiect de lege. Oraselor cu o dezvoltare intensa a activitatilor industriale, sociale, culturale, de invatamant si de ocrotire a sanatatii, comerciale si de transport, cu dotari complexe edilitar-gospodaresti, de regula si centre de convergenta teritoriala si politico-administrativa li se poate atribui calitatea de municipiu. Despre regionalizarea teritoriala a Romaniei am cerut opiniile unui cercetator stiintific, prof. In foarte multe cazuri — consider nemotivat — orasul are in componenta si localitati rurale, un fel de sate orasenesti. harta fizico-geografica a romaniei

Uploader: Mum
Date Added: 19 November 2015
File Size: 29.58 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 36787
Price: Free* [*Free Regsitration Required]





harta fizico-geografica a romaniei

Oraselor cu o dezvoltare intensa a activitatilor industriale, sociale, culturale, de invatamant si de ocrotire a sanatatii, comerciale si de transport, cu dotari complexe edilitar-gospodaresti, de regula si centre de convergenta teritoriala si politico-administrativa li se poate atribui calitatea de municipiu. La ce se refera opiniile pe care le considerati neadecvate, nepotrivite?

De asemenea, si in structura marilor orase, metropolele tarii, se pot delimita si organiza, ca parti componente ale oraselor respective, zone metropolitane. Pe baza opiniilor dvs.

Atlas Geografic Europa

A urmat o perioada in care s-au manifestat si s-au exprimat opinii, mai ales romaneii catre oameni politici si de organizatii politice, care insa aveau continut nepotrivit, neadecvat, respectivii fiind ignoranti in materie, ultimul exemplu, concludent, fiind propunerea UDMR de regionalizare a intregii tari, printr-un proiect de lege.

In foarte multe cazuri — consider nemotivat — orasul are in componenta si localitati rurale, un fel de sate orasenesti. Petre Mihai Bacanu Ca macrounitati teritoriale, fara organisme centrale de conducere administrativa fizico-veografica fara conotatii administrative, cum sunt in prezent asa-numitele "regiuni de dezvoltare", si in raport cu cele sustinute in trecut cu regionalizarea, consider ca roamniei poate reveni la delimitarea teritoriala a celor opt regiuni-provincii istorico-geografice ale Romaniei, de traditie, folosite nominal inca destul de frecvent in prezent in diferite medii stiintifice si socio-culturale, la nivel national si international, precum Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana-Maramures, Transilvania, care indeplinesc la scara macroteritoriala criteriile romanieii sus mentionate si care sa ia locul actualelor regiuni de dezvoltare.

Ion Iordan, cu multe lucrari privind structurile administrativ-teritoriale din Romania.

harta fizico-geografica a romaniei

Alte probleme cu caracter politico-juridic pot fi abordate de Comisia constitutionala. Ce trebuie sa cuprinda o structura administrativa pentru viitorul imediat?

harta fizico-geografica a romaniei

In esenta, ce reprezinta modificarile administrativ-teritoriale? De aceea, orasului-capitala Bucuresti, cu rang de municipiu, impreuna cu viitoarea sa zona metropolitana, trebuie sa i se atribuie, ca si pana romaniwi, regimul administrativ de judet.

: România: seturi de date vectoriale generale

O situatie speciala o prezinta Capitala tarii, care, desi este un organism teritorial unitar, cu functie nationala, este divizata nepotrivit, din punct de vedere administrativ, in sase entitati numite sectoare, cu regim politico-administrativ de orase, avand consilii proprii si primari. Domnule profesor, cat de necesare sunt modificarile administrativ-teritoriale cerute hadta prezent de unii politicieni, cu ocazia modificarii Constitutiei si, implicit, legate de infiintarea unei "Comisii de revizuire a Constitutiei"?

In acest sens, care ar fi criteriile stiintifice de baza pentru delimitarea corecta teritoriala si functionala a structurilor administrative — macro si mini? Cum ar trebui sa arate harta redesenata a Romaniei? Ce asteptati de la comisia care se va fizick-geografica de modificarea Constitutiei actuale? Actiunea de restructurare administrativa trebuie sa realizeze, intr-o masura cat mai mare, si "reparatia" privind modificarile abuzive administrativ-teritoriale efectuate in perioadaprin reinfiintarea judetelor si comunelor desfiintate, includerea in nomenclatorul oficial al localitatilor a satelor desfiintate — consemnate in decretele timpului ca "inglobate", ele existand, in realitate, teritorial si functional —, redarea denumirilor schimbate, care, aproape in totalitate, aveau puternice semnificatii locale istorice, geografice si socio-economice.

Cele 16 regiuni, inglobate in cinci macroregiuni, delimitate de UDMR, nu au nici un fel de argumentatii stiintifice si ridica un mare semn de intrebare privind rolul unui fizifo-geografica politic etnic de a regionaliza teritoriul Romaniei. Greta, agitatoarea romaniej verde.

Avem nevoie de acceptul tău!

In acest sens, a nu se face confuzie intre localitatea de resedinta si comuna ca unitate administrativa. Despre regionalizarea teritoriala a Romaniei am cerut opiniile unui cercetator stiintific, prof. Continutul notiunii de localitate este gresit inteles de multi dintre cei care se implica in actiuni cu profil administrativ.

In prezent, multe comune au un numar neadecvat de sate, in foarte multe cazuri cu distante relativ mari intre ele, ceea ce genereaza dificultati de gospodarire si animozitati sociale.

Puteti sa ne prezentati continutul notiunilor fizico-geofrafica unitati administrativ-teritoriale cu traditii si semnificatii romanesti?

Am numit si delimitat teritorial aceasta inedita unitate administrativa — Districtul Bucuresti, avand ca subdiviziuni — nu subunitati cu rol de entitati administrativ-teritoriale — cele sase sectoare si zona metropolitana.

Nu de mult, in Senat s-a adoptat tacit propunerea UDMR privind reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii. Ironic, as putea spune ca in viziunea acestora, multi cu frecvente prezente publice de influenta media, Romania ar trebui divizata administrativ in cateva regiuni, sa fie desfiintate judetele, iar comunele sa aiba intinderi cat mai mari si zeci de mii de locuitori. Idei de restructurare administrativa au fost frecvente in toata perioada postbelica, mai ales dupala inceput pentru a face o reparatie legata de modificarile dincand au fost desfiintate judete si comune cu puternice semnificatii romanesti, au fost schimbate denumirile multor localitati cu incontestabile valori geografico-toponimice, amintind cu aceasta ocazie motivatia infiintarii in a "Ligii judetelor, comunelor si satelor abuziv desfiintate", dar organele politico-administrative de atunci au ignorat complet demersul "Ligii".

No comments:

Post a Comment